nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Leggen van composiet vlonderplanken
 
Het leggen van een vlonderplanken terras met Eurocomposiet is niet moeilijk.
 
Handleiding
Gebruikshandleiding Eurocomposiet
 
Uitleg aan de hand van foto's
In onderstaand overzicht worden de handelingen voor het leggen van een prachtig composiet terras voor in de tuin stap voor stap uitgelegd. Natuurlijk gelden dezelfde richtlijnen voor het leggen van vlonderplanken op het balkon, op een veranda, rondom vijver of zwembad of overige situatie.

Stap 1:
Zorg ervoor dat de grond waar u de composiet vlonderplanken op wilt leggen egaal en hard is, bovendien moet u kijken naar het afschot (aflopend), zodat regenwater makkelijk weg kan stromen. 

Stap 2:
Voor een stevige ondersteuning van de composiet terrasplanken onderliggers kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om oude tegels te gebruiken. Zorg dat de tuin tegels niet verder dan ca 40cm uit elkaar liggen (zie afbeelding), dit voor een stevig resultaat voor uw composiet buiten terras.

Stap 3:
Leg voor een onderhoudsvrij composiet terras het anti-worteldoek over de tegels. Plaats de onderliggers (dwarsbalken) op de tegels en zorg dat deze niet verder dan ca. 35/40 cm uit elkaar liggen (zie afbeelding). Zet de onderliggers vast op de tegels met de meegeleverde slagpluggen. 

Stap 4:
Zodra u de onderliggers hebt liggen, kunt u beginnen met het leggen van de composiet vlonderplanken. Zorg ervoor dat de rand van de vlonderplank minimaal 15 mm van de muur wordt geplaatst in verband met eventuele uitzetting van de terrasplanken door weersomstandigheden. Plaats de bijgeleverde RVS clips ter hoogte van de onderligger en bevestig deze met de bijgeleverde RVS schroeven.

Stap 5:
Als u de composiet terrasplanken in verband legt, zorg er dan voor dat de naad van de planken wordt ondersteund door een composiet onderligger en houdt 6 mm afstand tussen de kopse kanten van de vlonders.

Stap 6:
Als u klaar bent met het leggen van uw terras van vlonderplanken, dan kunt u de zijkanten afwerken met bij te bestellen eindkapjes (zie onze shop).


Vervolgens is uw terrasvloer klaar en rest ons niets anders dan u heel veel plezier en zonnige uren te wensen op uw terras van Euro Composiet.